A dunántúli megyék, országos vizsla (CACT) válogatóját, mint önálló versenyt szervezett meg az OMVK Tolna megyei szervezete. Záborszki Zoltán megyei Kynologiai Szakbizottsági elnök vezetésével szeptember utolsó hétvégéjén, a festő környezetben gazdálkodó Bátaapáti vadásztársaság területén.


A megnyitón rövidszőrű magyar vizslák és rövidszőrű német vizslák és vezetőik sorakoztak fel a vadászház udvarán, a bírókkal egyetemben, akiket dr. Király István titkár köszöntött a rendező kamara nevében.
A két napon, a mezei-vízi-erdei munkák során, huszonhat különböző szempont és feladat alapján bírálták az indulókat. Ez a  mostani főverseny válogatók esetében újdonság volt, mivel eddig csak két fázisúak voltak a versenyek!
A tizenegy indulóból másnapra már csak nyolcan maradtak -3 rövidszőrű német vizsla és 5 rövidszőrű magyar vizsla-versenyben. Az alapnak számító feladatok közül több kutya is hibázott, és két nulla begyűjtésével nem mehetett további feladatokhoz.
A péntek délutáni és a szombati versengés is sok izgalmat tartogatott, sajnos volt, akinek az első pár feladat után véget is ért a további versenyzés lehetősége.

Eredmények:

A szervezés és a szép idő is kitartott a szombat délutáni eredményhirdetésig, ahol is a verseny vezetőbírója, Nyúl András, az alábbi végeredményt ismertette:

1. helyezett:

Hári Csaba, Veszprém megye képviseletében, Erdőgyöngye Vadász Alfréd nevű rövidszőrű magyar vizslájával

2. helyezett:

Bíró Tamás, Fejér megye képviseletében, Micskei Vida nevű rövidszőrű német vizslával, legjobb mező különdíj

3. helyezett:

Sandó István, Baranya megye képviseletében, Magasparti Rutinos Zsolna nevű rövidszőrű magyar vizslájával

Legjobb vízi munka különdíját:

Fenyvesi Lívia, Baranya megye képviseletében Gyurkóvári Darázs nevű rövidszőrű magyar vizslájával kapta!

Dr. Sándor Gyula, az OMVK Kynológiai Szakbizottságának elnöke és Kocsner Antal a rendező kamara vezetője is gratulált a versenyzőknek, bíróknak, szervezőknek és házi gazdáknak is, az eredményes válogató lebonyolításához.

Az első három helyezett vadászati felajánlást kapott a házigazda Egresmenti Természetvédő és Vadásztársaságtól!

Záborszki Zoltán

Vizsla verseny Bátaapáti Vizsla verseny Bátaapáti Vizsla verseny Bátaapáti Vizsla verseny Bátaapáti